Karry: Velsmag fra Bombay, Calcutta og andre spændende steder

Karry er ét af de krydderier, som længe har været kendt og anvendt i Danmark, selvom det danske køkken indtil for relativt nylig ikke har været præget af en omfattende brug af krydderier. Men det er anderledes i dag. Folk rejser mere og til mere eksotiske himmelstrøg, og herhjemme er der utallige etniske restauranter, der dukker op.

Og hvis du er glad for indisk mad, er du måske klar over, at karry er meget mere end det gule pulver, din bedstemor brugte, når hun lavede boller i karry.

Karry er ikke bare gult

Karry er et blandingskrydderi, og da Indien fylder et helt subkontinent og har over en million indbyggere, kan det ikke undre nogen, at der findes forskellige blandinger, der veksler fra region til region i det store land.

Gurkemeje, der leverer den kraftige gule farve, og bukkehorn er gennemgående ingredienser i alle karryblandinger, som hver især kendetegnes ved en lang række andre krydderier.

Der er så mange varianter, at hvis man vil have et nogenlunde overblik over de bedst kendte, er det nemmest at søge online.

Indien rundt – på krydderihylden

Hos T.I. Krydderier finder du et stort udvalg af karry fra hele Indien som den stærke Bombay, den middelstærke Calcutta eller Madras, der betegnes som mild/middelstærk. Derudover tilbydes der også forskellige blandinger, hvor karry indgår.

De fleste karryblandinger er ikke tilsat gluten. Dette er angivet i beskrivelserne af de forskellige typer. Det er dem, du skal holde dig til, hvis du, din familie eller dine gæster undgår gluten.

På T.I. Krydderier finder du mere end færdige karryblandinger til dine indisk inspirerede retter. De mange krydderier, der optræder i karryblandinger, kan også købes enkeltvis. Så kan du gøre, som man gør i indiske husholdninger, og selv vælge ingredienserne og blande dem i netop det forhold, du kan lide.

T.I. Krydderier: Startet lidt for sjov

T.I. Krydderier har navn efter Thorkild og Inge, som i 1996 startede "lidt for sjov" med at købe krydderier og sælge dem på markeder. De fik succes, og i dag har de 6 ansatte, heraf 3 på fuld tid.

Foruden krydderier fra hele verden forhandler T.I. Krydderier også andre lækkerier. De har et bredt udvalg af slik uden tilsætningsstoffer, krymmel til bagværk og en særlig "Bagepakke basis" med 12 forskellige ting, der bruges til bagning. Nødder, sirup, olier og frugtdrikke indgår også i sortimentet.

karry.jpeg